Ruim 400 bezoekers tijdens start verkoop De Jonge Veenen

Op zaterdag 1 maart 2014 bezochten ruim 400 bezoekers de start verkoop van de woningen in de nieuwe wijk De Jonge Veenen aan de rand van Moerkapelle. Een opkomst die hoger bleek dan verwacht, al hadden veel mensen de laatste maanden zich als belangstellende ingeschreven. Projectontwikkelaar Vosplan opende symbolisch de start van de verkoop door een naambord ‘De Jonge Veenen’ te overhandigen aan de heer Bosman, wethouder RO.

De Jonge Veenen

De ontwikkelaar Vosplan Vastgoedontwikkeling B.V overhandigt wethouder Bosman het eerste straatnaambord ‘De Jonge Veenen’ als symbolische start van de verkoop van de eerste 140 woningen

De Jonge Veenen
De eerste fase van De Jonge Veenen heeft circa 140 betaalbare en ruime woningen (waarvan ruim 40 huurwoningen). Zelfs de voordeligste woning heeft een woonoppervlakte van 126m2. De woningen zijn uitgevoerd in een jaren dertig stijl en zijn flexibel in te delen. Het aantal kamers op de eerste verdieping is variabel en bij sommige huizen kan men zelf de locatie van de keuken (voor of achter) bepalen. De wijk is gevarieerd opgebouwd en bestaat uit herenhuizen, hoekwoningen, twee-onder-een kappers en vrijstaande woningen. Een park vormt het hart van de nieuwe wijk. De voortuinen bepalen het straatbeeld, auto’s worden zoveel mogelijk ingepakt in het groen en staan altijd maar aan één kant van de straat.

400 bezoekers start verkoop

De start verkoop van de eerste woningen in De Jonge Veenen trok ruim 400 bezoekers. Al direct tijdens de bijeenkomst zijn ruim 80 officiële inschrijvingen binnen gekomen.

Prijsvraag thema straatnamen
Mensen die zich vanaf 1 maart 2014 officieel hebben ingeschreven voor een woning in De Jonge Veenen én de huidige inwoners van Moerkapelle kunnen via een prijsvraag een thema aandragen voor de straatnamen in de nieuwe wijk. Wethouder Bosman gaf tijdens de start verkoop een korte toelichting. Mensen kunnen tot 1 april 2014 een thema aandragen via een prijsvraagformulier op www.zuidplas.nl. De straatnamencommissie van de gemeente Zuidplas kiest uit alle inzendingen het winnende thema en zoekt hierbij een aantal passende straatnamen. De indiener van het winnende thema krijgt een ballonvaart over Moerkapelle en omgeving.