Eerste woning in het Zuidplaspolderproject verkocht

Kopers ondertekenen koopcontract eerste woning in Zevenrozenhof (Zevenhuizen-Zuid)

Op donderdag 27 februari 2014 ondertekenden Shirley Bos (26 jaar) en Marijn van Pelt (28 jaar) het koopcontract van hun woning in Zevenrozenhof (Zevenhuizen-Zuid). Met deze ondertekening worden zij de trotse bezitters van een hoekwoning aan de rand van Zevenrozenhof. Shirley en Marijn zijn niet alleen de eerste kopers binnen Zevenhuizen-Zuid,  dit is tevens het eerste koopcontract in het Zuidplaspolderproject. Wethouder Bosman feliciteerde hen met een cadeaubon van Intratuin en een boeket rozen. 

Eerste woning ZuidplaspolderprojectLandelijk en centraal
Shirley werkt in Gouda, Marijn in Schiedam. Ze wonen nu 4 jaar samen in Rotterdam-Alexander, maar willen graag wat landelijker gaan wonen. Shirley: “Ik ben opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel en Marijn komt ook uit deze omgeving. Zevenhuizen is een echt dorp, maar ligt wel lekker centraal bij de grote wegen. Binnen een half uur zitten we op ons werk.”

Zevenrozenhof
Zevenrozenhof is genoemd naar de voormalige rozenkwekerij op deze locatie en bestaat uit circa 80 eengezinswoningen en twee-onder-een kap woningen. Shirley en Marijn hebben gekozen voor een hoekwoning met garage. Marijn: “We zijn allebei motorrijders en wilden daarom graag een garage in plaats van een schuur in de tuin. We hebben nu een directe inrit vanuit de centrale parkeerplaats naar onze garage.”  Shirley: “Ik zag op vrijdag de informatie op Funda staan en ben meteen gaan bellen. Op maandag zaten we bij de makelaar om onze wensen te bespreken.”

Oplevering
De kopers waren er snel uit. Ze bezochten de start verkoop op 8 februari 2014 in restaurant De Viergang en werden verder geholpen door Het Makelaarshuys Hofzicht. Hun woning wordt gebouwd door Thunnissen. Als 70% van de woningen in een rij is verkocht gaat de bouw van start. Verwacht wordt dat de eerste paal medio mei 2014 geslagen gaat worden. Omdat veel woningen uit het project inmiddels onder optie zijn, is de makelaar optimistisch over de oplevering: “de eerste bewoners kunnen naar verwachting medio 2015 hun woning betrekken.”

Wethouder Bosman: ‘Dorps wonen in de Randstad. In de gemeente Zuidplas kan dat. Ik feliciteer mevrouw Bos en de heer Van Pelt daarom van harte met hun keuze en wens hen een rooskleurige toekomst in Zevenhuizen.”

Zuidplaspolder
Zevenhuizen-Zuid, met in totaal circa 1.400 woningen, is het eerste project dat tot ontwikkeling komt in de Zuidplaspolder. In totaal zullen er in de Zuidplaspolder tot 2020 maximaal 7.000 woningen worden gebouwd. De Zuidplaspolder is hiermee één van de laatste grote uitleglocaties van Zuid-Holland.