Eerste steenlegging Zuidplaspolderproject

Op  maandag 7 juli 2014 legden Rogier van der Sande, gedeputeerde provincie Zuid-Holland en  Jan Hordijk, wethouder RO van de gemeente Zuidplas samen met de eerste kopers de eerste steen van Zevenrozenhof in Zevenhuizen-Zuid. In totaal worden er 80 eengezinswoningen en twee-onder-een-kap woningen in de koopsector gebouwd. Ook zijn er vrije bouwkavels beschikbaar. De eerste woningen worden eind 2014 opgeleverd. Met de handeling gaat het eerste woningbouwproject in de Zuidplaspolder officieel van planvorming naar uitvoering.   

 Eerste steenlegging1       Eerste steenleggingZevenhuizen-Zuid vormt, samen met de projecten De Jonge Veenen (woningbouw in Moerkapelle) en Knibbelweg-Oost (glastuinbouw), één van de drie belangrijkste projecten die als eerste in de Zuidplaspolder worden ontwikkeld. Het totale plangebied ligt tussen de Noordelijke Dwarsweg, de Knibbelweg, de N219, de Zuidplasweg en het Nijverheidscentrum. Tot 2020 worden er fasegewijs zo’n 1.200 woningen gebouwd.

Jan Hordijk: “Dorps wonen in de Randstad. In Zuidplas kan dat. Ik ben trots dat alle betrokken partijen dit in deze economisch lastige tijd mogelijk weten te maken. De ontwikkelingen in Zevenhuizen-Zuid betekenen een nieuwe impuls voor het dorp. Ook voor het Zuidplaspolderproject is dit een belangrijke mijlpaal. We gaan van voorbereiding naar uitvoering.”

Al geruime tijd werken gemeenten, hoogheemraadschap en provincie samen om invulling te geven aan de gebiedsontwikkeling in de Zuidplaspolder. Rogier van der Sande: “De bouw van de woningen in Zevenrozenhof is een eerste zichtbaar resultaat op woningbouwgebied van de gezamenlijke inspanningen van de afgelopen jaren. Samen hebben we plannen gemaakt voor de regionale ontwikkeling waarin dorps en landelijk wonen belangrijke onderdelen vormen. Er staat veel op de planning: nieuwe woonwijken, nieuwe provinciale fietspaden, een nieuw natuurgebied en nieuwe infrastructuur in de vorm van de parallelstructuur A12. De uitvoeringsfase is begonnen!”

Over Zevenrozenhof
In Zevenhuizen-Zuid werken de gemeente Zuidplas, de Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (een combinatie van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron), Synchroon en Thunnissen gezamenlijk aan de fasegewijze ontwikkeling van een nieuwe woonwijk. De eerste buurt van deze nieuwe woonwijk heet ‘Zevenrozenhof’, refererend aan de voormalige rozenkwekerij op deze locatie. De buurt biedt plaats aan circa 80 eengezinswoningen en twee-onder-een-kap woningen in de koopsector. Daarnaast zijn er vrije bouwkavels beschikbaar. Op 8 februari 2014 is de verkoop van de eerste fase gestart. Inmiddels is ruim 70 % van de woningen, zodat nu al de eerste steen kan worden gelegd.